Echinacea

Ceai de Echinacea

Ceai de Echinacea

Despre Echinacea

Echinacea, planta originara din America de Nord, a fost adusa in Europa spre sfarsitul secolului al XVI-lea. Planta era folosita de triburile amerindiene pentru tratarea infectiilor, a muscaturilor de sarpe sau a durerilor abdominale. In Europa a inceput sa fie folosita intens in anii 80, iar acum se gaseste in magazinele de profil sub forma de tinctura, capsule, unguent.

Intrebuintari medicinale Echinacea

Echinacea purifica sangele si sistemul limfatic, opreste procesele supurative, este antiseptic, analgezic, antibacterian si antiviral.
Se poate folosi pentru urmatoarele afectiuni: acneea juvenila, adenoide, afectiuni renale, biliare, respiratorii, digestive, amigdalite, angine, bronsite cronice, blefarite, cervicita, colecistita, conjunctivitele, diabet, eczeme, furunculoza, gripa, guturai, herpes, infectii ginecologice si urinare, insuficienta renala, urinara, orjelet, otita, plagi purulente, prostatite, rani, rino-sinuzite, septicemie, stomatita, tuse convulsiva, vaginita, zona-zoster.
Este poate cea mai cunoscuta planta, care reface foarte rapid imunitatea fiind indicata in orice afectiune, fara nici o contraindicatie. Este de asemenea utila chiar si in cazurile gripale. Din aceasta planta se fac foarte multe medicamente si chiar vaccinuri.

Va recomandam si:

Indicatii terapeutice

  • Uz intern: imunostimulare, infectii virale, infectii respiratorii inalte, adjuvant in tumori maligne
  • Uz extern: ulcere cutanate, polizaharide imunostimulatoare

Mod de preparare

Cel mai eficient mod este tinctura de echinacea – se va face din 20 grame de radacina maruntita care se va pune in 100 ml de alcool de 70 grade. Se va lasa timp de 15 zile la temperatura camerei agitand des preparatul. Dupa aceasta perioada se va strecura si se poate folosi. Se vor lua 10 – 40 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese in dilutie cu putina apa.
Se pot prepara si decocturi de echinacea din 2 lingurite de planta maruntita care se va fierbe timp de 10 minute in 250 ml apa. Se strecoara apoi putandu-se consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.

Substante active: derivati ai acidului cafeic, polizaharide, glicoproteine, ulei volatil, saponine, flavone, fermenti, vitamine
Denumire stiintifica: Echinacea purpurea

Magazine online de unde va recomandam produse naturiste:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *