Amareala (Polygala amara L., iarba laptoara, soparlita, tamaioasa)

Amareala

Despre Amareala

Amareala este o erbacee de mici dimensiuni (maxim 20cm) cu flori ce pot fi albe, violete, dar cel mai adesea albastre. Modesta planta creste prin fanete, pe marginea drumului, pe terenuri intelenite.

Valoare medicinala are toata planta, gustul ei fiind, dupa cum ii spune si numele, puternic amar. Uneori se folosesc doar florile – in practica medicinala se utilizeaza de obicei sub forma de decoct si extract.


Intrebuintari medicinale Amareala

Preparatele de amareala au o puternica actiune tonifianta, determinand o mai buna functionare a aparatului respirator, a stomacului, a sistemului nervos. Este recunoscuta ca un agent activ in afectiunile pulmonare. In cantitati mai mari, preparatele de amareala provoaca purgatie si contribuie la buna desfasurare a menstruatiei.

In tratamentele cu amareala se recomanda a se folosi intotdeauna un bandaj gastric, deoarece poate irita tractul digestiv.

Va recomandam si:

Indicatii terapeutice pentru amareala

  • Uz intern: bronsite cronice, pneumonie, gripa, tuse convulsiva, tuberculoza pulmonara, astm umed, reumatisme, hipogalactie, provocarea vomei
  • Uz extern: cicatrizarea urmelor de varsat de vant

Mod de folosire

  • Uz intern:
    • decoct din 100 grame la 1 litru de apa – se fierba 2 minute, se lasa sa infuzeze 10 minute si se beau trei-patru cani pe zi

Denumiri Amareala

Substante active: poligalina
Denumire stiintifica: Polygala amara L. (vulgaris)
Denumiri populare: soparlita, iarba laptoasa, seceruici, serparita, tamaioasa, uleioasa

Magazine online de unde va recomandam produse naturiste:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *