Negrilica (Nigella sativa – chimen negru)

Negrilica

Negrilica

Despre Negrilica

Negrilica este o planta erbacee cu flori albe sau albe-albastrii si cu seminte negricioase, utilizate drept condiment (piper). Perioada de inflorire dureaza din mai pana in august, negrilica fiind cunoscuta ca planta melifera. Negrilica creste atat in flora spontana, mai ales in locuri insorite, dar si in culturi. Pentru nevoile medicinale se culeg semintele, care contin nigelona, un ulei eteric.

Intrebuintari medicinale Negrilica

Semintele de negrilica au o actiune diuretica intensa. Acestea sunt eficiente si in afectiuni pulmonare, mai ales in cele cu caracter spasmodic. Totodata, negrilica este un foarte bun regulator al activitatii gastro-intestinale.

Chica voinicului este o alta specie de negrilica, cunoscuta ca planta decorativa, ce contine damasceina, o substanta cu efecte in hipertensiune. Negrusca este folosita in tratarea tusei.

Indicatii terapeutice

  • Uz intern: astm, bronsita, colici gastrointestinale, combaterea ametelilor, stimularea poftei de mancare, stimularea functiei sexuale, helmintiaze

Va recomandam si:

Mod de folosire Negrilica

  • Uz intern:
    • Decoct din 2-10 grame de seminte la 1 litru de apa. Se fierbe 5 minute, se lasa la infuzat 10 minute, se strecoara si se beau doua trei cani pe zi
    • Ulei de negrilica: 10-20 picaturi in infuzie

Denumiri

Denumire stiintifica: Nigella Sativa
Denumire populara: chimen negru, negrusca, nigheluta, piper, piper negru, cernusca

Magazine online de unde va recomandam produse naturiste:

Comments
  1. 7 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *